2. påskedag (2. tekstrække)

Jørgen Kjærgaard

Jørgen Kjærgaard er lektor i hymnologi og liturgi ved Vestervig Kirkemusikskole og stiftskonsulent for salme- og gudstjenestepraksis i Aalborg Stift.

Han var medarbejder ved den autoriserede oversættelse af Bibelen og de apokryfe, bibelske skrifter, og 1993-2002 medlem af kirkeministeriets salmebogskommission. Fra 1994-2009 var han sognepræst i Vestervig-Agger pastorat i Thy.

Jørgen Kjærgaard har undervist på Teologi for Lægfolk, Folkeuniversitetet, Præsternes Efteruddannelse og Præstehøjskolen, samt på Nordjysk Musikkonservatorium og Vestervig Kirkemusikskole. Han har været censor ved den biskoppelige prøve for præster uden teologisk kandidateksamen og er siden 2006 beskikket censor ved den teologiske kandidateksamen på Københavns og Aarhus Universiteter.

Jørgen Kjærgaard er forfatter til flere bøger, bl.a. debatbogen ‘Du blandt vore lovsange bor - hvad skal den danske kirke synge i det 21. århundrede?´og til to-bindsværket ‘Salmehåndbog I-II´. Han har skrevet en række artikler om praktisk teologi, kirkehistorie, liturgi og salmer i danske og internationale tidsskrifter, og er selv bidragyder til bl.a. ‘Bønnebog FDF, og Nordjyske Salmer, ligesom han har redigeret børnesalmebogen ‘Salmer til Skole, Hjem og Kirke´.

 

Ivar Mæland

Ivar Mæland er rektor ved Vestervig Kirkemusikskole og organist ved Vestervig og Agger Kirke.

Han er uddannet som organist og kantor fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København hos Finn Viderø.

 

 

 

 

  

BODIL SOHN

Billedkunstner. Født 1955.

Uddannet hos maleren og grafikeren Karen Højgaard, København 1976-81, og på Det Jyske Kunstakademi, Århus 1981-85.

Arbejder som billedkunstner med maleri og fotografi.

Debuterede på Charlottenborgs Forårsudstilling 1981 og har siden udstillet i ind- og udland. Repræsenteret på Silkeborg Kunstmuseum.

Har bl.a. modtaget Dronning Ingrids Romerske Fond 1999, Georg Harms Fond 2001,  Statens Kunstfond arbejdslegat, 2003 og Statens Kunstfond rejselegat, 2007.

Medlem af Kunstnersamfundet, Billedkunstnernes Forbund BKF og Kunstnersammenslutningen Guirlanden.

www.bodilsohn.dk